Wednesday, May 18, 2011

Part I: Ultimul post din mai

"It's been a brilliant journey of self-awakening. And now you've got to ask yourself this: What is happiness to you?"
     Si in ziua de astazi tin minte aceste cuvinte... Bun film, buna fraza! makes an important point: Noi suntem singurii care stim cand, cum si ce anume ne face fericiti.
     But somewhere along the way we get lost. Adica, uitam ca suntem singurii autori ai vietii noastre. Incepem sa mergem la compromisuri. Suntem prea buni as zice. Cateodata am impresia ca a fi bun este o calitate inventata anume ca altii sa profite, lumea sa nu fie fericita, sa fie un fel de echilibru.
     De ce mergem la compromisuri daca asta nu ne face fericiti? I'm the boss, eu fac regulile. Daca nu te conformezi atunci nu esti potrivit(a), fix ca la un interviu. Dar, lumea iubeste sa se complice. Multi ar trebui sa invete cum se zice un NU ferm. Unii ar spune ca viata noastra depinde si de alte persoane. Asta, cred eu, in cazul compromisului, cand scazi pretul asa de mult incat te temi ca nu vei primi nici ceea ce ti-a fost promis, si astfel pierzi controlul situatiei.
    Suntem prea incapatinati sa acceptam realitatea, ce e bun pentru noi, pentru ca suntem niste fricosi sa dam porumbelul din mana si sa raminem cu nimic.
    Toti condamna public egoismul, dar toti in adincul inimii stiu, ca in acel moment, cand vor trebui sa aleaga, vor alege o pozitie lor favorabila. Si intotdeauna au facut-o.

No comments:

Post a Comment